Несолодкі сирники із соусом із запечених овочів

СКЛАДОВІ
500 г сиру жирністю 9%
1 невелике яйце
2 ст. л. манки
2 ст. л. борошна + ще трохи для обвалення

0,5 ч. л. каррі
1 ч. л. солі
свіжомелений чорний перець
топлене масло
Для соусу:
300-400 г будь-яких запечених овочів
1–2 зубчики часнику
3 ст. л. будь-якого дрібно натертого сиру
3 ст. л. сметани
сіль, свіжомелений чорний перець

КРОКОВИЙ РЕЦЕПТ ПРИГОТУВАННЯ
Крок 1
Для сирників змішайте всі інгредієнти в мисці та збийте занурювальним блендером до однорідності. Накрийте плівкою тісто і поставте в холодильник на 50-60 хв.
Крок 2
Для соусу роздавіть, очистіть та порубайте часник. Трохи прогрійте овочі, складіть усі інгредієнти, окрім сиру, у склянку занурювального блендера та збийте до однорідності. Всипте сир і перемішайте лопаткою. Посоліть і поперчіть.
Крок 3
Насипте на робочу поверхню трохи борошна. Мокрими руками беріть приблизно 1,5 ст. л. сирного тіста, скочуйте в кульку, кладіть в муку, приплющуйте в коржик завтовшки 1,5 см і обвалюйте в борошні з усіх боків. Струшуйте зайве і кладіть на пергамент.
Крок 4
Коли всі сирники готові, розігрійте масло в сковороді на середньому вогні. Обсмажте сирники, не перевантажуючи сковороду, до рум’яної скоринки з обох боків. Далі їх можна досмажити на сковороді, зменшивши вогонь, приблизно 8 хв, або в духовці при 160 ° С, 10-12 хв. Подавайте гарячими або остиглими, із соусом із запечених овочів.