Як порахувати нормальну вагу

Нормальна вага залежить від багатьох показників: вік, стать, фізіологічні особливості людини. Існує кілька способів підрахунку ідеальної ваги, але не завжди результати влаштовують жінку, тому вона мучить себе дієтами, фізичними навантаженнями та сучасними препаратами.

Вага тіла є одним із найважливіших показників фізичного стану людського організму. Будь-які значні відхилення від норми свідчать про наявність будь-якого захворювання чи порушення органів чи системи. Звичайно, він може вагатися протягом усього життя. Факторами, що впливають, є процеси спалювання жирів, випаровування вологи, прийому їжі, відвідування туалету, час доби і т.д.
Сучасні технології дозволяють з легкістю визначити реальну і рекомендовану вагу при введених параметрах. Існують спеціальні різновиди ваг підлоги для можливого підрахунку. Але ця методика дає лише приблизний до істини результат.

Також використовують розрахунки, основу яких лежить вимір біоелектричного опору. Особливістю є одержання показника опору тіла. Це досягається за рахунок того, що жирова тканина не пропускає струму. Тому з’являється можливість дізнатися про процентний вміст жиру в організмі людини.

Найбільш простим варіантом обчислення нормальної ваги є метод П’єра Брока. Для людей невисокого зростання оптимальною вагою є результат віднімання зі зростання 100. Для людей середнього зростання необхідно відняти 105, а для високих – 110. Наприклад, при зростанні 165 см нормальною вагою вважається 65 кг.

Метод індексу тіла дає точніші показники. Для його обчислення зростання за метри зведіть у квадрат. Візьміть вагу в кілограмах і поділіть на отриману цифру. Якщо показник знаходиться між 19 та 26, то це нормальна вага. Найменший показник свідчить про нестачу ваги, а перевищення 26 – про зайве.

Метод вимірювання є використанням показників кола грудей. Перше число виходить при вимірі на глибокому вході, друге при глибокому видиху. Шляхом нескладних математичних процесів виходить середнє арифметичне. Далі цю цифру помножте на зріст сантиметрів і поділіть на 240. Отримане число є оптимальним показником ваги.